Aihe vapaa

Tervetuloa heikki.com sivuston Foorumille!

Kirjoittelen tänne pikkuhiljaa kommentteja eri aiheista... pidän näin yllä eräänlaista 'miniblogia'... voit halutessasi luoda käyttäjätilin, kirjautua ja osallistua keskusteluun.

Tällä alueella sana on vapaa... kommentteja aiheesta ja aiheen vierestä.

heikki

PS. Aikaisempi foorumi-miniblogini löytyy täältä... en ole toistaiseksi tuonut sen kommentteja tänne.

 

Vastaustoiminnon kokeilu.

heikki

Ilta-Sanomat:

Ruotsin perinteinen autojätti Saab kantaa nyt kommunistisen Kiinan punalippua.

Kiinalaiset liikemiehet Youngman ja Pang Da ovat ostaneet koko Saab Automobilen 100-prosenttisesti, kertoo Aftonbladet.

- Kerromme asiasta aivan pian, totesi Spykersin varatoimitusjohtaja Victor Muller Aftonbladetille.

Saabin myymisestä päästiin sopuun myöhään torstaina.

Saabin osakkeiden myynti on tänään keskeytetty Amsterdamin pörssissä.

Pidämme lehditötilaisuuden aamupäivän aikana, jolloin vastaan kaikkiin kysymyksiin, toteaa Muller.

Olen seurannut mielenkiinnolla, miten Saabin käy... itse olen ajellut vuosikymmeniä Wanhoilla Saabeilla.

heikki

Pistänpä tähän esimerkin tyypillisestä roskapostista... minulle tuli tällä kertaa tämänmoinen;

Exploration.

Haluamme kertoa teille, että sähköpostiosoitteesi voitti 500,000,00 euroa vuonna International Award palkinnosta on 27 lokakuu 2011 varten vaatimus palkinnon palkinnon yhteyttä.

Tietojen käsittelijä
Mr.Josehp Donk
Puh: +34-698-627-812
E-mail: infodonk @rocketmail.com

Erä Nr: 498 Ticket Nr: 898 Ref Nr: DP 679

vuoro tulee viimeistään 24 marraskuu 2011.

Ystävällisin terveisin,
Mr.Pereyra Mellor.

Varoittaisin; Alä koskaan klikkaa auki tämän tapaisissa viestissä olevaa linkkiä, vaan poista viesti välittömästi!

heikki

 

Hesari:

Velkakriisin runtelemassa Italiassa on aloitettu tiukka säästöohjelma, mutta maan puolustusministeriö on silti hankkimassa virkamiehistölleen Maserati-luksusautoja.

Puolustusministeriö on tilannut tiukkojen säästötoimien keskellä kaikkiaan 19 huippuautoa, kirjoittaa brittilehti The Daily Telegraph.

Opposition edustajat ovat olleet päätöksestä käärmeissään, sillä säästöohjelma koskee myös puolustusministeriötä. Puolustusministeriön budjetista on tarkoitus vähentää 2,5 miljardia euroa seuraavien kolmen vuoden aikana.

"Onko olemassa yhtään hyvää syytä sille, että puolustusministeri tarvitsee 19 panssaroitua Maseratia? Samaan aikaan miljoonat italialaiset kärsivät velkakriisistä" kansanedustaja Emanuele Fiono ihmetteli maan parlamentissa.

Italialaispoliitikot ovat tunnettuja viehtymyksestään tummien merkkiautojen kulkueisiin. Tummien autojen jonot kulkevat Roomassa halki liikenteen vilkkuvine valoineen ja poliisipartioineen.....

Näin sitä Italiassa "säästetään"...

heikki

Ilta-Sanomat:

Varo auton kaapelikäynnistystä - voi syntyä pahaa jälkeä - katso kuva!

Reddit-keskustelupalstan käyttäjä kertoi ystävänsä auton todella epäonnisesta käynnistysyrityksestä apuvirran avulla.

Reddit-palvelun käyttäjä Quacktastic69 julkaisi kuvia, kun hänen ystävänsä oli yrittänyt auttaa naisautoilijaa. Naisen auton akku oli tyhjentynyt. Huonosti kuitenkin kävi.

Kaiken kaikkiaan ilmeisesti oli käynyt niin, että nainen oli kytkenyt kaapelit omaan autoonsa väärälla tavalla...

 

Näin käynnistät auton kaapeleilla:

Varmistu, että molemmat ovat 12V järjestelmiä.

Suositeltavaa on sammuttaa aina sähköä antava auto!

Muuten kaapeleita irroitettaessa/toisen autoon käynnistyessä latauskuorman äkillisesti pienetessä muodostuu jännitepiikki, joka saattaa hajoittaa elektroniikkaa.

Kytke punainen kaapeli autojen akkujen plusnapojen väliin.

Kytke musta kaapeli sähköä antavan auton akun miinusnapaan.

Kytke mustan kaapelin toinen pää sähköä vastaanottavan auton moottoriin tukevaan ja turvalliseen maadoittavaan paikkaan (esim. moottorin nostokorvat oivia paikkoja).

Ei siis suoraan akun miinusnapaan. Tämä siksi, ettei kipinöinti sytytä akusta mahdollisesti purkautunutta vetyä.

Käynnistä sähköä vastaanottava auto.

Irroita musta kaapeli sähköä vastaanottavasta autosta.

Irroita musta kaapeli sähköä antavasta autosta.
Irroita punainen kaapeli.

Lähde: Autoverkko.fi

Kannatta olla huolellinen, jos / kun joutuu käynnitämään auton kaapeleilla... kannattaa tutustua yllä olevaan ohjeeseen, jos hommasta ei ole kokemusta ennestään.

heikki

 

 

Suomen Kuvalehti:

 

Syyskuussa kurjuus saavutti Suomessa arvon 10,6, mikä on korkein lukema sitten vuoden 2002. Vielä viime vuonna kurjuus jäi alle kymmenen.

Niin kutsuttu kurjuusindeksi, eli misery index, on nopea ja karkea tapa arvioida, kuinka hyvin maan talous tuottaa hyvinvointia kansalaisille. Sen kehitti amerikkalainen kansantaloustieteilijä Arthur Okun.

Kurjuusluku saadaan ynnäämällä maan työttömyysprosentti sekä inflaatioprosentti, eli hintojen nousutahti. Suuret luvut ovat huonoja - kun työttömyys on korkea ja hinnat nousevat nopeasti, taloustilanne on kurjempi kuin alhaisen työttömyyden ja matalan inflaation aikoina...

Niin... Suomessa ei todellakaan mene tätä nykyä kovinkaan hyvin, kuten ei monessa muussakaan maassa.

heikki

Suomen Kuvalehti kirjoittaa:

Italian valtion velan korko nousi tiistaina niin korkeaksi, ettei maa enää kovin kauaa pysty pyörittämään talouttaan kalliilla velalla. Suomen Kuvalehden ”saatavien sokkelo” -selvitystä tutkimalla huomaa helposti, miksi Italian ongelmista tulee hyvin nopeasti koko Euroopan ongelmia.

Kreikan yllättävä päätös järjestää kansanäänestys tuoreimmasta tukipaketista tyrkkäsi Italian lähemmäksi tilannetta, jossa sekin liittyy pelastettavien euromaiden joukkoon. Italian valtion velan korko nousi tiistaina niin korkeaksi, ettei maa enää kovin kauaa pysty pyörittämään talouttaan kalliilla velalla.

Italian valtion kymmenen vuoden velkakirjan korko nousi tiistaina yli kuuden prosentin. Se on eurokriisissä tähän mennessä ollut ”pakettiraja”: Kreikan lisäksi Irlanti ja Portugali joutuivat hakemaan pelastuspakettia, kun niiden velan korko nousi pidemmäksi aikaa yli kuuden prosentin rajan....

Hyvä kirjoitus taas Suomen Kuvalehdessä... 'saatavien sokkelo' taulukosta näkee havainnollisesti Suomen saatavat eri maista.

heikki

Talous-Sanomat kirjoittaa:

E10-bensa ei edelleenkään käy kaupaksi yhtä hyvin kuin vuoden alussa eli juuri markkinoille tultuaan. Enintään kymmenen prosenttia etanolia sisältävä E10-bensa olisi käynyt Suomen autoista noin 72 prosenttiin vuodenvaihteessa, ja heti tammikuussa sen osuus bensiinin myynnistä olikin lähes 66 prosenttia. 

Sen jälkeen alkoi pyöriä huhuja siitä, että E10 aiheuttaisi ongelmia autoissa ja pilaisi moottoreita.  Autoliitto julkisti toukokuussa kyselyn, jonka perusteella 42 prosenttia E10-bensaa tankanneista kuljettajista oli kokenut muutoksia autonsa ominaisuuksissa.

Myynti romahti niin, että toukokuussa enää hieman yli 40 prosentissa bensa-autoista käytettiin E10-bensaa....

Kyllähän se niin on, että monista automerkeistä, kuten kokemani mukaan mm. vanhasta Saab 9000 autosta E10 bensa vie puhdin ja sitä kuluu litroina enemmän samaan ajosuoritteeseen kun E 5 bensaa.

Minulle riitti yksi tankillinen tuota poliitikkojen ajamaa uutuutta... palasin käyttämään E 5 bansaa, jolla tonnari toimii kunnolla.

heikki

Yle - Uusi Musta:

" Reilut 70 prosenttia Uuden Mustan lukijoista luottaa aisteihinsa enemmän kuin päivämääriin arvioidessaan ruoan syömäkelpoisuutta, kertoo etusivukyselymme. Suomessa kuitenkin kuoli äskettäin nainen, joka oli saanut botulismin huonosti suljetusta oliivisäilykkeestä. Voiko hengenvaarallisia bakteereita syntyä myös kotona avatussa purkissa? Ja miten voi varmistaa, ettei hanki ruokamyrkytystä vanhentuneesta ruoasta? 

Hengenvaarallinen botulinum-myrkky voi Eviran ylitarkastaja Annika Pihlajasaaren mukaan syntyä myös kotona avatussa purkissa, vaikka se onkin harvinaista. Botulinum tuottaa erittäin vaarallista hermomyrkkyä, botuliinia, jonka aiheuttama ruokamyrkytys, botulismi, saattaa johtaa kuolemaan...."

Mielenkiintoinen ja valistava kirjoitus.

heikki

Talous-Sanomat kirjoittaa:

Euroalueen velkakriisi on taas rykäissyt uuden jyrkän äkkikäänteen – ja tästä uusimmasta käänteestä saattoi jopa alkaa nykymuotoisen euron lähtölaskenta. Kohtalokas käännekohta koitti viime keskiviikkona illansuussa. Sen jälkeen euron peruuttamattomuus saati selviäminen nykyisellään ei ole ollut enää edes virallinen totuus...

Yhteisvaluutta euron kohtalon käännekohta osuu suurin piirtein viime viikon keskiviikon illansuuhun. Siitä saattoi alkaa ainakin Kreikan valtion ja samalla nykymuotoisen euron lähtölaskenta.

Vielä viime keskiviikon iltapäivällä euron hajoaminen tai edes yhden jäsenvaltion ero eurosta ja paluu ikiomaan kansalliseen valuuttaan olivat virallisessa eurokeskustelussa visusti vaiettu tabu, kielletty puheenaihe.

Eron mahdollisuuteen viittaavat kysymykset ja vihjailut olivat veneenkeikuttajien ja ilkeiden spekulanttien pahantahtoista vehkeilyä, kateellisten panettelua ja järjen vastaista suunsoittoa.

Mutta eivätpä ole enää. Päin vastoin.

Ääni on nyt tykkänään toinen virallisessakin eurokellossa. Jäsenmaan ero eurosta ei olekaan järjenvastainen ja harhaoppinen kauhukuva, vaan se on sittenkin kunkin jäsenmaan itsenäisesti päätettävissä oleva ja varteenotettava mahdollisuus...

Asiallinen kirjoitus... aika näyttää, miten euron loppujen lopuksi käy. Näyttää siltä, että muutama maa voi joutua luopumaan eurosta.

Melkoisessa lamassa, jopa kaaoksessa on Euroopan talous näinä päivinä, tilanne ei näytä olevan lainkaan johtavien poliitikkojen hallussa.

heikki

 

Iltalehti kirjoittaa:

Kaupan saama osuus on nyt keskimäärin 29 prosenttia, eli kymmenen prosenttiyksikköä suurempi kuin vuonna 2000.

Kauppa lohkaisee aiempaa isomman siivun ruuan hinnasta. Näin kertovat Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT ja Pellervon taloustutkimus PTT.

Samaan aikaan maataloustuottajien ja kotimaisen elintarviketeollisuuden osuus on pienentynyt 34 prosentista noin 28 prosenttiin.
Suurimpana syynä tähän on tutkijoiden mukaan vähittäiskaupan keskittyminen ja ketjuuntuminen. Sen vuoksi vähittäiskaupan neuvotteluasema on vahvistunut.

Niin, ruuan hinta on vain noussut nousemistaan... hintojen nousemiseen vaikuttanee isossa määrin juuri tuo, että elintarvikekauppa on keskittynyt kahden ison monopoliksi... 'oikeaa' kilpailua ei näin ollen ole.

heikki

Kalle Isokallion blogi:

Ilman tunteita

Suomeen tarvitaan uusia työpaikkoja yksityiselle sektorille. Yksityiselle siksi, että julkisen sektorin palkat maksetaan yksityiseltä sektorilta kerätyillä veroilla. Toki julkisen alan työntekijät maksavat veroa, mutta samoja yksityiseltä sektorilta kerättyjä rahoja siinä pyöritetään.

Yksityisellä sektorilla vallitsee viidakon laki. Siellä ei tappiollinen firma pitkään melskaa. Siksi siellä olevat työpaikat ovat aitoja, ei ole varaa suojatyöpaikkoihin, ei poliittisiin nimityksiin eikä muuhunkaan yrityksen kilpailukykyä heikentävään hölmöilyyn.

Jotta yksityiset yritykset voivat kasvaa, niiden pitää tuottaa positiivista kassavirtaa. Ilman sitä ei koneita osteta, ei tehdä tuotekehitystä eikä palkata lisää työntekijöitä. Kansantalouden etu olisikin tarkastella yritysten verotusta kassan kannalta.

Tänään yrityksiä verotetaan voiton mukaan. Eli jos yritys menestyy, valtio ottaa joka vuonna kassasta neljäsosan sen vuoden voitosta. Valtio haluaa siis heikentää yritysten mahdollisuuksia kasvaa. Teot ja puheet ovat ristiriidassa kuin jesuiitoilla, kun samaan aikaan saarnataan kasvuyritysten tarpeesta.

Jotta asian koomisuus paljastuisi kokonaisuudessaan, todettakoon että erilaiset yritystuet ovat vuosittain samaa suuruusluokkaa kuin yrityksiltä kerätty vero. Yritysveroista ei jää niin ollen euroakaan hyvinvointivaltion ylläpitoon. Muuta syytä moiseen ei voi olla kuin se, että kansanedustajat uskovat tietävänsä yrityksiä paremmin mihin yritysten pitää sijoittaa. Vielä karmeampi ajatus olisi, että kansanedustajat uskoisivat tietävänsä, minkälaisia yrityksiä kannattaa tukea.

Miksi emme poista yritysveroa, jos samalla poistamme kaikki yritystuet? Se olisi nollasummapeli valtion budjetin kannalta. Menestyviin yrityksiin jäisi enemmän rahaa kasvuun ja kehnommat, joita nyt pidetään pysytyssä yritystuilla, nuukahtaisivat pois.

Eri asia on, jos omistaja haluaa itse heikentää yrityksen kasvumahdollisuuksia nostamalla osinkoja. Sellaista toimintaa voidaan mielestäni verottaa. Missään tapauksessa sellaista ei saa kannustaa työtuloja alemmalla veroprosentilla. Eikä ainakaan pitäisi kannustaa yrittäjää tyhjentämään kassaa vuosittain 60 000 verottomalla eurolla.

Lopetetaan voittojen verottaminen ja poistetaan yritystuet. Verotetaan sen sijaan nostettuja osinkoja samalla prosentilla kuin palkkatuloja. Piensijoittajat voidaan huomioida verottamalla pääoma- ja palkkatuloja rinnakkaisina tulolähteinä.

Ei uskota niitä, jotka väittävät, ettei se kannustaisi yrittäjyyteen. Kyllä kannustaisi ja rutkemmin kuin nykyinen verotus. Menestyvän yrityksen arvo on aina suurempi kuin sen tasearvo. Jos et ota osinkoja, vaan investoit ne yrityksesi kilpailukyvyn parantamiseen, yrityksesi arvo nousee nostamatta jääneitä osinkoja enemmän. Samalla uudistus loisi Suomeen kaivattuja yksityisen sektorin työpaikkoja.

Asiallinen blogikirjoitus taas Kalle Isokalliolta.

heikki

Suomen Kuvalehti:

Harva tajuaa, että hän ei itse hallinnoi potilastietojaan, vaan niitä hallinnoi, jopa hänen tahtonsa vastaisesti, voittoa tavoitteleva liikeyritys.
Mihin tarkoituksiin potilastietoja nyt ja tulevaisuudessa käytetään? Emme tiedä.
Tietoja käytetään alati myös laittomiin tarkoituksiin.

Terveydenhuoltohenkilöstön valvonta on parhaimmillaankin satunnaista ja tehotonta. Terveyspalveluja tuotetaan niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla. Osakeyhtiölain mukaan ”yhtiön toiminnan tarkoituksena on tuottaa voittoa osakkeenomistajille”.

Työnantajani vaihtoi työterveyspalvelujen tarjoajaa. Vaihdon yhteydessä työnantaja pyysi henkilöstöltä lupaa potilastietojen siirtoon.

Huvikseni testasin, mitä tapahtuu, jos kiellän siirtoluvan. Terveydenhoitohenkilöstö ei edes osaa suhtautua tilanteeseen, jossa potilas ei halua, että häntä koskevia tietoja säilytetään firmassa.

Potilailla on vakavia asiaperusteita syvään epäluuloon rekisterinpitäjiä kohtaan. Lääkärikunta on suljettu ammattikunta, jolla on liian omahyväinen itseymmärrys. Vaikka nykyinen henkilöstö olisikin luotettavaa, niin ovatko myös uudet, esimerkiksi ulkomaiset omistajat sitä tulevaisuudessa?

Säännöt on tehty liiaksi yritysten eli potilasrekisterin ylläpitäjän ehdoilla. Ei terveydenhuoltojärjestelmän tärkeimpänä tavoitteena pidä olla yritysten etujen maksimoiminen. Järjestelmän pitää ensisijaisesti palvella potilasta.

Nyt niin ei ole...

Tämä kaiken... -potilastietojenkin- kaupallistaminen ja kilpailuttaminen, josta kirjoituksessa kerrotaan on iso riski potilaiden yksityisyyden suojalle... 

Se on myös ISO riski kansalaisten potilasturvallisuudelle. Ennemmin tai myöhemmin tulee tapahtumaan tässäkin 'tietovuotoja' ja joku todennäköisesti vielä kuoleekin potilastiedoissa olevien virheiden aiheuttamiin hoitovirheisiin... valitettavasti.

heikki

 

Kalle Isokallio blogissaan:

Miten minusta tuntuu, että poliitikot yrittävät vedota äänestäjien tietämättömyyteen, eivät heidän tietoihinsa. Huvittumatta kun ei voi seurata eduskunnassa viikoittain käytävää keskustelua Välimeren maiden velkakriisistä. Kovia ollaan neuvomaan, miten eteläisten veljien velanotto saadaan kuriin. Sitten pannaan suu sulosti suppuun ja annetaan oman maan velkaantua holtittomasti.

Minulle on turha väittää, ettei julkisen sektorin velkaantuminen ole ongelma. On se, kysykää vaikka kreikkalaisilta, italialaisilta, irlantilaisilta, islantilaisilta tai hetken päästä ranskalaisilta. Velanotto kaventaa kansakunnan mahdollisuuksia itsenäiseen päätöksentekoon. On vain ajan kysymys, koska Olli Rehn lähettää Jutta Urpilaisellekin 37 kohdan kysymyslistan siitä, miten valtion menot saadaan vastaamaan sen tuloja.

Hallituksen on välittömästi ryhdyttävä toimiin julkisen velan pienentämiseksi. Jos se ei sitä tee, niin sekä BIS:n että OECD:n ennusteiden mukaan vuonna 2040 valtion velan korot syövät yli 15 prosenttia kansantuotteesta. Jotta se hahmottuisi kansanedustajillekin, tarkoittaa se sitä, että vuonna 2040 kaikki kerätyt tuloverot menevät korkojen maksamiseen. Niiren tarttis tehrä jotain, toteaa varmaan Mauno Koivisto ihmetellen Inkoon mökillä Tellervolle.

Selvennetään vielä, kenen piikkiin valtio velkaa kasaa. On väärin laskea velka kansalaista kohden. Kaikki kun eivät osallistu otetun velan maksamiseen. Se pitää laskea yksityisellä sektorilla työssäkäyvää kohden, eli niiden osalle jotka sen velan joutuvat maksamaan.

Eduskunta on ottanut tähän mennessä jokaiselle yksityisen yrityksen palveluksessa olevalle 50 000 euroa velkaa. Rehvakka lainataakka, joka on otettu velallisen piikkiin häneltä asiaa tiedustelematta. Kehtaavat sitten hallitusohjelmassa vielä kertoa, että ottavat lisää...

Kalle Isokallio kirjoittaa taas asiallista asiaa.

heikki

Turun Sanomat:

Poliisin tapa käyttää kamera-autoja liikennevalvonnassa saattaa olla laiton. Teknistä valvontaa koskeva lainsäädäntö ei kerro yksiselitteisesti, pitäisikö poliisin ilmoittaa kiinteän tolppavalvonnan lisäksi myös autolla tehdystä kameravalvonnasta etukäteen.

Oikeusoppineiden mukaan lainsäädäntöön on jäänyt tulkinnanvaraisuuksia mahdollistava aukkokohta. Tämän takia pääosa kamera-autoilla saaduista todisteista kuljettajien liikennerikkomuksista voitaisiin tulkita jopa lainvastaisesti hankituiksi...

Tässäkin on taas yksi tulkinnanvarainen homma... joka voi jossain vaiheessa poikia juristeille hommia.

Lakihan velvoittaa poliisin ilmoittamaan etukäteen yleisellä tiellä suorittamastaan teknisestä valvonnasta... saa nähdä, että muutetaanko lakia...

heikki

 

Uusi-Suomi:

Ylivelkaantuneita auttava Takuu-Säätiö ottaa kantaa keskusteluun pikavippien täyskiellosta. Säätiö muistuttaa, että pikalainojen vuosikorko voi olla yli 1000 prosenttia, mikä ei yksinkertaisesti voi olla järkevää lainaajan kannalta.

Tästä huolimatta lähes 100 000 suomalaista on ilmoittanut nostaneensa pikalainaa.

Pikavippiyrityksiä edustava Pienlainyhdistys kertoo itse verkkosivuillaan, että keskimääräisellä lainasummalla, -kuluilla ja -ajalla pikavippien todellinen vuosikorko on ”direktiivin mukaisesti laskettuna” 1036 prosenttia.

Pikavippifirmat käyttävät häikäilemattömästi hyväkseen taloudellisiin vaikeuksiin ajautuneita ihmisiä ja sitten vielä perintäfirmat visuavat heiltä tuhkatkin pesästä tolkuttomilla 'perintäkuluilla'...

heikki

Katso miltä näyttää, kun mennään todella kovaa!

Katso VIDEO

heikki

Uusi-Suomi:

Stevia-kasvi.

Ihmeaineeksikin kutsuttu makeutusaine stevia tulee Suomen kauppoihin joulukuussa. Hartwall kertoi tänään tuovansa ensimmäiset stevialla makeutetut virvoitusjuomat myyntiin joulukuussa ja lisää on luvassa tammikuussa.

Euroopan komissio hyväksyi aiemmin tässä kuussa stevian makeutusaineeksi. Sitä on käytetty pitkään muun muassa Japanissa. Stevia sai EU:lta kielteisen päätöksen vuonna 2000, joten prosessi on ollut pitkä. EU on halunnut selvittää aineen turvallisuutta.

Hartwall hehkuttaa, että stevia ”mullistaa juomamarkkinaa ja elintarvikealaa” koska on täysin luontainen ja kaloriton makeuttaja.

Wikipedian mukaan stevia on 300 kertaa makeampaa kuin sokeri. Steviaa saadaan Stevia rebaudiana -kasvista, joka esiintyy luonnonvaraisena Etelä-Amerikassa.

Niin, tämä makeutusaine on luontainen ja kaloriton... voisi veikata, että sen käyttö tulee ylaistymään.

heikki

 

Suomen Kuvalehti:

Onko luomuruoka todella meille niin hyvää kuin annetaan ymmärtää?

Pinaatinlehdet ovat pieniä, nahistuneita ja luomua. Ne köllöttelevät somassa pärekorissa, harvinaisina ja kallisarvoisina. Korin kylkeen pahvinpalalle on käsin tekstattu tuotteen hinta: 45 euroa kilo.

On tavallinen maanantai, rauhallinen lounasaika, mutta lähi- ja luomuruokaan keskittynyt Eat&Joy-kauppahalli Helsingin ydinkeskustassa on tupaten täynnä ihmisiä.

Vanhoihin Hankkijan lippalakkeihin sonnustautuneet lihamestarit myyvät luomukyyttöä keski-ikäiselle naiselle. Eläkeläismies sormeilee Onnellisten omenoiden mehua, empii ostaako valkeaa kuulasta vai raikea. 1,2 litran purkki maksaa melkein 10 euroa.

Yläkerran Muuu-maitobaarissa nuori opiskelija ostaa raakamaitoa. Sitä myydään hanasta suoraan tonkkaan, kymmenellä eurolla litra.

Kauppahallin kaiuttimista raikuu Säkkijärven polkka, ja lounasravintolan pöydille on siroteltu vanhoja Kotiliesiä vuodelta 1939. Kaikkialla huokuu kaipuu ja nostalgia.

Kassalla tulee järkytys. Neljän hengen luomukasvissosekeiton ainekset maksavat parikymmentä euroa. Enää ei hymyilytä edes seinälle takkapuiden yläpuolelle aseteltu neonkyltti. Se julistaa: ”Oikeus puhtaaseen ruokaan.”......

Mielenkiintoinen artikkeli... kannattaa lukea...

heikki

 

Helsinki.fi/Helsingin yliopisto:

Uusi julkaisu: Suuri osa uutisista on kopioituja tai kierrätettyjä

Noin kolmannes suomalaisessa valtamediassa julkaistuista uutisista pohjaa tiedotteisiin ja keskimäärin joka viides uutinen on lainattu toiselta tiedotusvälineeltä. Lisäksi noin kolmannes julkaistuista uutisista perustuu uutistoimistojen tuottamaan materiaaliin. Tämä käy ilmi tuoreesta Leikkaa–liimaa-journalismia? -tutkimuksesta.
Noin viidennes kaikista tutkimuksessa tarkastelluista uutisjutuista oli kopioitu suoraan tai lähes sellaisenaan tiedotteesta. Tutkimus osoittaa, että tiedotteet menevät helpoiten läpi tiedotusvälineiden verkkoversioissa. Verkossa peräti kolmannes jutuista toistaa lähteen viestiä sellaisenaan tai lähes sanatarkasti. Verkossa myös kynnys käyttää uutistoimistomateriaalia ja kierrättää toisilta tiedotusvälineiltä lainattua materiaalia on matalampi kuin muualla mediassa.
Tutkimuksessa todetaan, että tiedotteisiin pohjaavilla uutisilla voi olla aitoa uutisarvoa ja yhteiskunnallista merkitystä. Journalismin itsenäisyyden näkökulmasta on kuitenkin ongelmallista, että alkuperäisen lähteen viestiä harvoin kyseenalaistetaan tai täydennetään muilla näkökulmilla....

Käsittääkseni tämä tutkimus pitää varmasti paikkansa.

Olen omakohtaisestikin huomioinut vuosien mittaan, että todella paljon on esim. suomalaisten tietotekniikka lehtien sivuilla uutisena julkistettu valtavirran käyttiksen valmistajan myyntiesitteitä ja niiden uutisjutut ovat pääosin ilmestyneet jo muutama päivä aikaisemmin ulkomaisissa ATK verkkolehdissä.

heikki

MikroPC:

Taas uusi jättisalasanavuoto: 70 000 Helistin.fi:n käyttäjätunnusta ja salasanaa vuoti verkkoon

Suomalaiseen Helistin.fi-verkkopalveluun on murtauduttu. Palvelun yli 70 000 käyttäjän tunnukset, sähköpostiosoitteet ja salasanat ovat vuotaneet verkkoon tekstitiedostona, jota jaetaan tiedostonjakopalvelussa.

Käyttäjien tiedot ovat tiedostossa selväkielisessä muodossa. Vuodetulla listalla on yhteensä 73 178 tunnusta.

Samat käyttäjätunnukset käyvät myös lukuisiin muihin Terve Median palveluihin, kuten poliklinikka.fi, huoltamo.com, kimallus.fi, pudottajat.fi, terkkari.fi, verkkoklinikka.fi ja terverekry.fi. Lisäksi Terve Median palveluihin kuuluu mustapippuri.fi sekä laakariportaali.fi. Pelkästään Lääkäriportaalilla on yli 15 000 käyttäjää eli 86 prosenttia suomalaisista lääkäreistä

Vuodetun tekstitiedoston yhteyteen ei ole kirjoitettu mitään muuta viestiä kuin se, että tunnukset ja salasanat ovat peräisin lapsiperheille tarkoitetulta Helistin.fi-verkkopalvelusta. Helistin on lapsiperheiden vanhemmille tarkoitettu verkkopalvelu. Tätä kirjoitettaessa palvelu ei ole toiminnassa.

Kaikkien niiden Helistin.fi:n käyttäjien, jotka ovat käyttäneet samaa salasanaa myös muualla, kannattaa vaihtaa nämä salasanat.

Tekijästä ei ole vielä tietoa, mutta Suomen Anonymouksena Twitterissä esiintyvä taho on ilmoittanut, ettei se ole tietovuodon takana....

Alkaa menemään lekkeriksi noiden tietovuotojen kanssa... niitähän ilmaantuu kuin sieniä sateella.

Käyttäjien olisi syytä kiinnittää enemmän huomiota salasanojensa vahvuuteen ja julkisten nettisivustojen ylläpitäjien olisi ryhdistäydyttävä ja laitettava suojauksensa kuntoon, ettei tämänmoisia uutisia tarvitsisi lukea näin tiheään tahtiin.

heikki

tietokone.fi:

Hyökkääjät ovat viimeaikoina murtautuneet useisiin suomalaisiin nettipalveluihin ja varastaneet käyttäjien tietoja. Tietoturvan viranomainen Cert-fi on nyt julkaissut ohjeet verkkopalvelujen turvaamiseksi. Ohjeissa esitetään tärkeimmät perusasiat, joilla voi estää valtaosan ongelmista.

Cert-fi on julkaissut ohjeet sivuillaan.

Heti aluksi todetaan, että täydellistä turvallisuutta on mahdoton saavuttaa. Toisaalta jo pienellä panostuksella pystyy välttämään valtaosan hyökkäyksistä. Lisäksi monet tällaisista turvatoimista parantavat sivuston toimivuutta ja luotettavuutta....

Juuri näin... kannattaa lukea noita ohjeita ja oikeasti panostaa tietoturvaan.

heikki

Iltalehti kirjoittaa:

Asiantuntijat arvioivat, että euroalue kiitää kohti tuhoaan.

 Kuva: Iltalehti

Euroalue puskee Titanicin lailla kohti nykyisen rahaliiton tuhoa, arvioi Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola.

- Molemmissa tapauksissa alus oli upea, ja neitsytmatkalla paahdettiin korskeasti ja kovaa välittämättä riskeistä. Kun jäävuori nähtiin, ei liian kovaa kulkevaa suurta laivaa saatu enää käännettyä, Metsola sanoo Iltalehdelle.

Kuten Titanic, eurolaivakin väisti täpärästi törmäyksen keula edellä jäävuoreen. Paniikissa tehty väistöliike repi koko aluksen kyljen auki kohtalokkain seurauksin.

- Nyt kylki on auki, ja koko euroryhmä pulassa. Ranska on vaikeuksissa, eivätkä edes Saksa tai Suomi ole immuuneja. Riskit siihen, että koko euroalue uppoaisi ovat selvästi kasvaneet.

"Musiikki soi"

Euroalueen tavalliset kuluttajat ovat taas kuin Titanicin matkustajia.

- Musiikki soi kannen alla ja pöydät notkuivat. Todellisuus valkeni liian myöhään. Suomessakin etenkin nuoret ottavat kovaan hintaan asuntolainoja kuin ympärillä ei tapahtuisi yhtään mitään.

Aktian pääekonomisti Timo Tyrväinen allekirjoittaa Metsolan väitteen, jonka mukaan euroalue puskee kohti tuhoaan...

Mielenkiintoinen kirjoitus, kannataa lukea linkin takaa kokonaisuudessaan...

Kyllä tilanne siltä nyt vaikuttaa, että Eurooppa on nyt kuin 'ajopuu' kuohuvassa koskessa ja markkinat säätelevät omalla padollaan kuohuvan veden määrää... seuraten milloin ajopuu uppoaa.

Emmekä me 'pienet kulkijat' voi vaikuttaa tilanteeseen mitenkään, vaikka me yhdessä joudumme maksamaan viulut - kävi miten kävi. 

heikki

Uusi-Suomi:

Keskustelu karppaamisesta eli vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta kääntyy yhä oudompaan suuntaan. Karppaajien gurunakin tunnettu lääkäri Antti Heikkilä vertaa blogissaan karppaamista kritisoivia ravintoasiantuntijoita ja viranomaisia natseihin.

Heikkilän on raivostuttanut tuore uutinen, jossa Itä-Suomen yliopiston kliinisen ravitsemustieteen dosentti Ursula Schwab toteaa viranomaisten joutuneen harkitsemaan jopa lasten huostaanottoja karppaamisen aiheuttamien kasvuhäiriöiden vuoksi.

–Mikään ei ole muuttunut sitten Varsovan gheton. Jos et toteuta vallassa olevaa ideologiaa, olet Untermensch ja sinut viedään jonnekin – ennen leireille, nyt ”hoitoon” ja kemialliseen helvettiin, kirjoittaa Heikkilä....

Keskustelu ravintosuosituksista käy nyt kuumana... omakohtaisesti pidän Antti Heikkilää asiallisena omilla aivoillaan ajattelevan lääkärinä, joka on saanut Puskan 'virallista totuutta' julistavat ja vaalivat  virkamiehet raivostumaan...

heikki

Tulee seurailtua maailman menoa, itse asiassa se on yksi harrastuksistani... seurailen uutisia, blogikirjoituksia ym. eri puolilta maailmaa... viime aikoina myös hiljaa 'ihmetellen', että millaisessa todella sekavassa tilanteessa  Suomi, EU ja muu maailma nyt pyörii päivästä toiseen... 

The Ulkopolitist on yksi mielenkiintoinen sivusto, jossa tulee maailman menoa seuratessa säännöllisesti käytyä.

heikki

 

Kartalta näkee havainnollisesti sen, mistä päin maailmaa pahimmat hiilipäästöt tulevat...

KARTTA Guardianin sivuilla.

heikki

mtv3.fi:

Oikeusturva on Suomessa erilainen eri ihmisille ja erityisesti eri rikoksista syytetyille. Tätä mieltä on asianajaja Zacharias Sundström.

Asianajaja, oikeustieteiden ja hallintotieteiden tohtori Zacharias Sundströmin mukaan periaate "syytön kunnes toisin todistetaan" on huolestuttavasti kärsinyt suomalaisessa oikeuslaitoksessa. Sundström tarkoittaa tällä sitä, että mitä enemmän oikeudenkäynnissä on kyse valtion edusta, sitä vinoutuneemmaksi tuomioistuimen päätöksenteko menee: objektiivisuus kärsii jo esitutkintavaiheessa, kun jo alkuasetelma on syyllistävä.

Esimerkkitapauksena hän pitää omaa viime vuonna saamaansa neljän kuukauden ehdollista tuomiotaan veropetoksesta.

– Verojutuissa syyttäjä on valtio, ja verottaja käynnistää esitutkinnan, jolloin poliisi tutkii sitä, mitä verottaja käskee. Se puoli ei tule esiin, miksi ei pitäisi ollenkaan tutkia.
"Vankilassa istuu syyttömiä"

Sundström on varma siitä, että Suomessa istuu vankiloissa syyttömiä ihmisiä. Eniten heitä on asianajajan arvion mukaan juuri talousrikoksista tuomittuja, myös tavallisia kansalaisia.

– Sellaisia tapauksia on paljon, jotka eivät nouse suuriin otsikoihin....

Näin se taitaa olla... lähimenneisyydessä on ollut uutisointia erilaisista oikeusjutuista, jotka ne ovat menneet tuohon tyyliin kuin oh. artikkelissa kerrotaan.

heikki

 

Ilta-Sanomat:

 kuva: Ilta-Sanomat

Aftonbladet kertoo Saab Automotiven menneen konkurssiin.Lehden mukaan yhtiön toimitusjohtaja Victor Muller on jättänyt konkurssihakemuksen Vänersborgin käräjäoikeuteen tänä aamuna....

Ikävä uutinen Saab-fanille... aikoinaan todella edistyksellistä tekniikkaa edustanut perinteikkään automerkin valmistus siis loppuu nyt. Mutta... eikähän noita käytettyjä Saabeja vielä löydy riittävästi meikäläisen ajoihin.

heikki

Tuulilasi:

GM:ltä kesti noin kaksi vuotta aikaansaada tilanne, jossa se ei joudu tekemään päätöstä Saabin lopettamisesta. Teknologiasopimusten avulla oli mahdollista varmistaa, että Saabin johto päättää tarinan hakemalla konkurssia.

Kolumni: Kahden vuoden uskomaton näytelmä

GM kävi kaksi vuotta sitten kovaa kädenvääntöä siitä, pistetäänkö Saab konkurssiin vai myydäänkö yhtiö eniten tarjoavalle. Päätös   Saabin tarinan jatkumisesta ei  syntynyt GM:n oman konkurssin jälkeen yksituumaisuuden vallitessa. GM tunsi suurta epäluuloisuuttta sekä venäläistä että kiinalaista pääomaa kohtaan.

Helmikuussa 2010 GM päätti kuitenkin myydä Saab Automobilen hollantilaiselle Swedish Automobile N.V. yhtiölle, jonka osakkeiet noteerataan Amsterdamin pörssissä. Yhtiö ilmoitti tavoitteekseen irrottautua aikaisemmasta omistajasta General Motorsista sekä  Saabin kehittämisen itsenäiseksi elinvoimaiseksi yhtiöksi, jonka keskeinen strateginen ajatus on ”vihreän” teknoliogian käyttäminen sekä autojen tuotannossa että autoissa.

Yhtiön taloudelliset voimavarat olivat alusta pitäen hyvin rajalliset. Taloudelliset vaikeudet kulminoituivatm kun syyskuussa 2011 Saab Automobile pyysi pääsyä velkasaneeraukseen. Se hyväksyttiin. Prosessin käynnistyttyä osoittautui, että yhtiön toiminnalle ei ole pysyviä taloudellsia edellytyksiä....

Tuulilasin kirjoituksessa on tietoa Saabin viimeisimmistä vaiheista, jotka johtivat siihen, että Saab haki itse konkurssia.

heikki

Saituri -saituri.org:

Edellinen lama ja vanhempieni koettelemukset sen myllerryksessä opettivat minulle paljon.

Jouduimme elämään erittäin vaatimattomasti tuosta ajasta johtuen, koska kuuluimme niihin vainottuihin 90-luvun yrittäjäperheisiin. Kaikki meni, ja hetken aikaa jäljellä oli häpeä, tuttavien menetys ja syvät vaikeudet. Ei minulla niinkään, koska olin tapahtuman alkuaikoina varhaisteini-iän kynnyksellä. Yläasteella sosiaalisen statuksemme murentuminen toki alkoi tuntua varsin kovallakin otteella, mutta vanhemmillani vasta raskasta olikin.

Tarpeettoman konkurssimme iskiessä olin vielä ala-asteella, joten en vielä oikein ymmärtänyt mistä oli kyse. Vasta myöhemmällä iällä olen ymmärtänyt mitä tapahtui, miten ja miksi.

Teinivuosina oli hieman vaikeaa kuulua perheeseen, jonka koko kunta tunsi ja tiesi siksi yrittäjäperheeksi jolla meni muka “kovaa”, ja joka myöhemmin kaatui naamalleen laman mukana.

Tunsin jopa jonkinlaista häpeää siitä hyvästä, että ihmiset katsoivat meitä joka paikassa nenän vartta pitkin ja kohtelivat vanhempiani kuin he eivät olisi ihmisiäkään. Heidän entiset ystävänsä eivät enää kyläilleet ja vanhempani periaatteessa eristettiin vain toistensa seuraan. Heistä tuli – hieman liioitellen – sosiaalisia hylkiöitä, joiden kanssa ei ollut hyvä olla enää todellisissa väleissä. He eivät tehneet enää vaikutusta ulkoisilla puitteillaan, eikä heistä ollut hyötyä.

Kateus ja sitä seurannut vahingoilo oli valtavaa, sillä kieltämättä putosimme varsin korkealta. Tältä pohjalta ihmiset olivat julmia ja he osasivat mässäillä asialla kunnolla vanhemmilleni – osaavat välillä vieläkin – onneksi. Vaikka kamalaa olikin, niin asialla on positiivinenkin puolensa.....

Tässä on eräs kertomus 90-luvun laman koettelemuksista ja siitä, mitä se kirjoittajalle opetti.. suosittelen kirjoituksen lukemista. 

Nyt näyttää valitettavasti siltä, että lähes maailmanlaajuisen talouskriisin ja eurokriisin myöstä Suomessakin on edessä yhtä paha lama kuin tuo 90-luvun kotikutoinen lama oli, ellei vielä pahempi. Tällaisia kirjoituksessa kerrottuja tapauksia tullenee taas runsaasti...

heikki

 

Niin... melkoisen ripeää rakentamista Kiinassa! 

Katso ***30-story building built in 15 days*** VIDEO

heikki

Inside Saab - 2011 Midnight Sun Rally SS14 - Regularity Class

Katso VIDEO

heikki

Catharina Candolin, Tekniikan tohtori ("Securing military decision making in a network centric environment", TKK 2005). Töissä puolustusvoimissa, Pääesikunnan johtamisjärjestelmäosaston tietoverkkopuolustussektorin johtajana. 

Catharina Candolin blogikirjoitus Ylen uutisen johdosta:

Viiden minuutin sota?

heikki

 

Ruotsalainen autoliike Ana aikoo valmistaa toistaiseksi historian viimeiset Saabit. Yritys on ostanut Saabin konkurssipesästä ja alihankkijoilta yhteensä noin 50 Saab-auton rakentamiseen tarvittavan määrän koreja ja osia.

Linkki Taloussanomien uutiseen

heikki

 

Kommentoin lukemaani BohoBusines kirjaa blogissani 

heikki

Bloggasin  S-ryhmän ABC ja Sale myymälöille räätälöity laki estää vapaan kilpailun?

heikki

Mielestäni jälleen hyvä blogikirjoitus Kalle Isokalliolta.

http://blogit.iltalehti.fi/kalle-isokallio/2013/01/08/ytimet-popelikossa/

heikki

Suosittelen lukemista; Toimeen ihmeitä odotellessa -kirjoittanut Kalle Isokallio

Blogiin

Mikko Alatalo kirjoitti mielestäni hyvän kirjoituksen. Suosittelen lukemista.

KIRJOITUKSEEN

heikki

Laittamalla hiiren osoittimen jonkun maan päälle, tulee ko. maan velkatilasto esille.

http://www.economist.com/content/global_debt_clock

heikki