Twitter uudistuu

 

Twitteriin on tulossa tointaa tehostavia uudistuksia, esim pian voit uudelleentwiitata itseäsi

Twitterin ympärillä on pyörinyt jo pitkään huhuja. Palvelulla on ollut kovat paineet pidentää ennen niin lyhyiden ja tiiviiden twiittien merkkimääriä, jotta yrityksillä olisi enemmän kiinnostusta hyödyntää palveluaan, mutta myös henkilökäyttäjien olisi helpompi käydä keskusteluja. Viime vuosien aikana Twitter on kehittynyt jo paljon – mahdollisuus toteuttaa kyselyjä on lisätty, GIF-animaatioiden käyttö on kasvanut niiden mahdollistamisen jälkeen ja Periscope-lähetysten suora julkaisu Twitterissä on mahdollistettu. Samalla kun uusia toiminnallisuuksia on tullut lisää, käy itse tekstin tila twiitissä yhä kapeammaksi. Tähän Twitter reagoi nyt – Twitter uudistuu!

Twitterin 140 merkkiin rajattua merkkimäärää ei siis lähdetä muuttamaan, vaan merkkimäärää kasvatetaan niin, että mm. kuvat, liitteet, kyselyt, giffit ja käyttäjätunnukset, eivät enää vie tilaa merkkimäärästä. Muutos on tulossa voimaan Twitterin ilmoituksen mukaan tulevina kuukausina.

Nämä muutokset tulevat, kun Twitter uudistuu

  • Twitterin @käyttäjätunnus ei kohta vie enää tilaa, joten keskustelujen käyminen helpottuu. Voit aina käyttää 140 merkkiä kirjaimina.
  • Myöskään liitteet, kuten kuva, video, lainattu twiitti tai kysely (Poll) ei vie jatkossa enää tilaa tekstiltä.
  • Jatkossa voit myös uudelleentwiitata itseäsi ja lainata omaa vanhaa twiittiäsi. Mieti toki, kuinka paljon itseään kannattaa uudelleentwiittaamaan lähteä.
  • Twiittiä ei enää tarvitse aloittaa .@ -yhdistelmällä. Tätä moni käyttänyt, koska @-merkillä avattu twiitti on aiemmin näkynyt ainoastaan sen vastaanottajalle, ei käyttäjän kaikille seuraajille. Käyttämällä jotain merkkiä @-merkin edessä – useimmiten pistettä – käyttäjät ovat voineet päättää, että twiitti saa näkyä uutisvirrassa muillekin kuin sille, jolle twiitti on osoitettu @-merkillä. Jatkossa tätä kikkailua ei enää tarvita, vaan Twitteriin tulee mahdollisuus uudelleentwiitata twiitti, ja tällöin se saa tällöin täyden näkyvyyden.

 

Lähde: someco fi