Käytetylle Lumialle jatkoaikaa -päivitä se Windows 10 versioon.

Minulla on toisena luurina käytössäni Nokia Lumia 730, jossa oli Windows 8 versio käyttiksenä, jonka tuki ei enää kestä pitkään. Niinpä aloin tutkia, jos voisin päivittää sen uusimpaa Windows 10 versioon ja onnistuihan se smiley 

Muutamia huomioita päivityksestä;

Kaikkia vanhempia Lumia versioita ei pysty päivittämään Windows 10 versioon, niinpä aluksi onkin tutkittava, että voiko puhelimen päivittää Windows 10 versioon.

Aluksi täytyy hakea Windows Storesta  Windows 10 Upgrade Advisor ohjelma, asentaa ja ajaa se. Sillä näkee, onko Windows 10 versio asennettavissa ko puhelimeen. Nokia Lumia 730 malliin se oli onneksi mahdollista.
Koska luurissa oli Windows 8, se piti ensin päivittää Windows 8.1 versioon, jotta Windows 10 asennus on mahdollista. Windows 10 Upgrade ohjelman näyttö kertoo, miten on toimittava.
 
Varsinainen päivitys tehdään täällä: Asetukset -> Puhelimen päivitys
 
Versiopäivitys sujui ongelmitta... ensin Windows 8.1 ja sen jälkeen Windows 10. Luuri raksuttaa päivityksiä pitkän tovin, vaikka se oli nopeassa WLAN yhteydessä kotona. joten aikaa täytyy päivitykseen varata.
 
Kun päivitys on valmis, niin joihinkin palveluihin, kuten Twitteriin on kirjauduttava uudelleen...  Nyt lyhyen kokemuksen jälkeen olen hyvin tyytyväinen Windows 10'n toimintaan.