LUIN -MINNA MARSH: INTOHIMO SYTYTKÖ?

 

Odotin jännityksellä... isolla mielenkiinnolla,  että posti tuo tämän kirjan minulle ja pääsen sitä lukemaan...  Kirjan aihe on todella mielenkiintoinen -kiehtova.

Intohimo vie meitä... se ajaa, auttaa ihmisiä suuriin tekoihin, saavutuksiin mm.  politiikan,  tieteen, taiteen ja kulttuurin alalla. Se on mukana vähän kaikessa mitä teemme, ilman INTOHIMOA ei ole mahdollista saavuttaa mitään suurta.

INTOHIMO ja rakkaus on mukana myös hyvässä seksissä ja seksi on mielestäni ihaninta, mitä luoja on ihmisille antanut. 

Kirjailija Minna Marsh 

Kirjailija Minna Marsh  lähestyy aihetta rohkeasti, rehellisesti, itsensä likoon laittaen ja vanhoja tabuja murtaen.

Hän kirjoittaa asioista siten kuin hän ne itse kokee ja mikä on hänen mielestään merkityksellistä. Kirja tempaa mukaansa ja Minna Marsh on koko ajan läsnä lukijan kanssa.

Hän kirjoittaa avoimesti omasta seksistä, elämänvaiheistaan, kehityksestään ihmisenä ja siitä, miten me jokainen voisimme saada paremman parisuhteen, tulla toimeen itsemme ja ihmisten kanssa... saada paremman elämän käyttämällä resurssejamme, meissä olevia voimavaroja tehokkaammin ja järkevästi.

Kirjan kansi

Ihminen voi valita, miten hän reagoi. Samassa ihmisessä voi olla erilaisia ääripäitä, ja usein tällaiset monimutkaiset persoonallisuudet kykenevät valitsemaan, miten he reagoivat. Koska heillä on eri ääripäät käytössään, he voivat joustaa ja sopeutua tilanteen vaatimalla tavalla silloinkin, kun tilanne on kaoottinen ja olosuhteet odottamattomia. He ovat selviytyjiä. Jos jokin vanha tapa ei toimi enää, selviytyjät kehittävät uusia tapoja ja keinoja päästä eteenpäin ilman, että muuttuvat itsetuhoisiksi tai vahingoittavat toisia. He osaavat käyttää apunaan myös huumoria ja nauravat joskus vaikeuksienkin keskellä.
Siebert on todennut,että selviytyjissä on tyypillisesti erilaisia vahvoja, vastakkaisia luonteenpiirteitä. Selviytyjäpersoona on esimerkiksi sekä vahva että heikko. Hän ei ole yksiselitteinen ja yksioikoinen ja voi siksi jakaa vahvasti mielipiteet. Luonteeltaan monimuotoinen selviytyjä oppii myös arvostamaan ristiriitaisuuksia persoonallisuudessaan. 

Kirja sisältää myös erilaisia harjoituksia, joiden avulla meidän lukijoiden on mahdollista havaita, analysoida omia ominaisuuksiamme, kehittää niitä paremmaksi ja näin selviytyä eteemme tulevista asioista, haasteista paremmin.    

Unkarilainen psykologi Mihály Csíkszentmihályi on tutkinut vuosikymmeniä intohimoisten ja samalla luovien ihmisten piirteitä. Hänen löydöksensä ovat hyvin samansuuntaisia kuin Siebertin tulokset selviytyjien persoonallisuudesta. Csíkszentmihályi huomasi, että luovat ihmiset pystyvät häm- mästyttävän hyvin sopeutumaan lähes mihin tahansa tilanteeseen. He ovat myös hyviä hyödyntämään käsillä olevia mahdollisuuksia päästäkseen toivomaansa lopputulokseen. Hän sanoo, että luovat ja intohimoon taipuvaiset ovat ennen kaikkea monimutkaisia persoonallisuuksia.

 

Elämässämme on ristiriitoja ja eteemme tulee useinkin monimutkaisia ongelmia. Kirjassa olevat ajatukset ja harjoitukset auttaa meitä ymmärtämään paremmin omaa itseämme, kehittymään ja hyödyntämään käsillä olevia mahdollisuuksia, joita kyllä löytyy melkein aina... ja näin kasvaa selviytyjäksi. 

Ristiriidat ja ratkaisun tekeminen ristiriitojen keskellä, jännityskentässä, voivat auttaa ihmistä pääsemään sen äärelle, mikä on hänelle oikein. Juuri ristiriitaisuus on intohimoiselle ihmiselle kuin polttoainetta, koska pelkojen ja ristiriitojen keskellä pääsemme punnitsemaan meille tärkeitä valintoja. 

Vaikeudet ja ristiriidat jalostavat ihmistä löytämään oikean ratkaisun ja -tien, jota vaellamme eteenpäin.

INTOHIMO SYTYTKÖ? on kirja, joka jokaisen kannattaa lukea, se voi auttaa ymmärtämään itseämme paremmin.

Luettueni kirjan ja ajateltuani ajatuksia, joita kirjailija Minna Marsh kirjassa esittää -tunsin oloni kevyemmäksi, koska niiden ajatusten myötä opin ymmärtämään itseäni paremmin.

 

Kirjaillija Minna Marsh -Radio Suomi 

Intohimo vie hekuman huipulle, mutta voi myös tappaa

http://areena.yle.fi/1-3924914  

Kirjan kustantaja: GUMMERUS