Drupal 7 lisämoduulin asennusohje

Laatinut; Heikki Ojala


Drupaliin on saatavilla valtava valikoima erilaisia lisämoduuleita, joilla jokainen saanee sivuilleen haluamansa ulkonäön, toiminnan ja ominaisuudet.

Drupal 7 version myötä on sivuston ylläpito kehittynyt ja helpottunut olennaisesti vanhempiin versioihin verraten. Näin ollen myös lisämoduulin asennus käy helposti.

Kirjaudu sisään adminina

Klikkaa ylhäällä olevassa ylläpitäjän valikossa Moduulit

Aukeaa Moduulit ikkuna, jossa näkyy asennetut moduulit. Alla kuva ikkunan vasemmasta ylänurkasta, jossa näkyy tämän ohjeen kannalta oleellinen…
 

 

Klikkammalla Lataa lisämoduuleita linkkiä pääset Drupalin sivuille katsomaan runsasta moduulitarjontaa ja valitsemaan tarvitsemasi moduulin.

Imuroi haluamasi moduulni tiedosto ja tallenna se omalle masiinallesi. Moduuli-tiedostot ovat imurointisivulla tarjolla tar.gz ja zip pakattuina.

Pakattuja tiedostoja sinun ei tarvitse avata, sillä Drupal 7 osaa käsitellä tiedostoja pakattuina.

Seuraavaksi;

Klikkaa + Asenna uusi moduuli linkkiä, aukeaa alla näkyvä ikkuna, aukeaa alla näkyvä Browse ikkuna

 

Klikkaa Browse nappia ja valitse koneeltasi haluamasi juuri imuroimasi ja tallemtamasi Drupal Moduulitiedosto

Tiedoston nimi ilmestyy Browse kenttään

Klikkaa Asenna nappia ja moduuli asentuu Drupaliisi.

Mene asennuksen jälkeen Moduulit ikkunaan, aktivoi uusi moduuli käyttöön laittamalla täppi Käytössä kenttään ja se on siina.

Muista tarkistaa Drupalin päivitykset säännöllisesti… näin pidät sivustosi turvallisena ja toiminnot ajan tasalla. Drupal moduuleita päivitetään tiuhaan tahtiin.

Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, niin Moduulitiedoston voi halutessaan asentaa myös urlista. Sitä menetelmää en ole käyttänyt, sillä pidän edellä kertomaani latausmenetelmää ’varmempana’.Lisäys 30.8.2011

Mooduulit ovat oletuksena englanninkielisiä, joten suomenkielisellä Drupal sivustolla ne on syytä päivittää kotimaan kieleen... laitoin sivustolle myös siitä vähän kielipäivitys ohjetta;

Drupal 7 kielipäivitys... moduulienkin kieleksi FinnishSivun alkuun

Drupal ohjeita valintasivulle